Am fost păcăliţi cu un vis frumos pentru România timp de trei decenii, însă acum a sosit timpul să ne creăm propria realitate. Doar împreună reuşim să ne RECÂŞTIGĂM ţara.

Propuneri pentru

o romanie noua

EDUCAŢIA
O comunitate modernă nu poate perpetua sau chiar exista fără o educaţie adecvată

Program electoral

 

Bună ziua

 

Daniel Cristea este numele meu şi doresc că România să îşi recapete RESPECTUL cuvenit la nivel mondial. Cu ajutorul tuturor românilor. România, prin cetăţenii săi s-a dezvoltat enorm în ultimii ani (din punct de vedere social, civic şi intelectual) şi iată că a sosit timpul ca la conducerea ţării să vină un lider tânăr, dedicat care de peste un deceniu se pregăteşte cu adevărat ţara să îşi câştige respectul naţional şi internaţional cuvenit. Ni s-a promis o schimbare radicală la revoluţie, totuşi românii n-au avut de ales. Au fost forţaţi să voteze oamenii proveniţi din acelaşi sistem arhaic, comunist şi corupt. Au apărut sub tot felul de măşti colorate şi promisiuni deşarte, dar în fapt au fost aceiaşi oameni corupţi timp de 30 de ani. Eu reprezint pentru România o alternativă la sistemul politic actual.

 

Propunerea mea pentru ţara noastră se adresează următoarelor centre de interes. De menţionat aici este faptul că următoarele idei reprezintă doar o treime din numărul de idei, metode şi propuneri pe care doresc să le import din experienţa personală pe care am acumulat-o de-a lungul anilor petrecuţi în ţările cele mai dezvoltate din întreaga lume.

 

 

●      Educaţia

●      Justiţia

●      Protecţia copiilor (inclusiv a celor maltrataţi de părinţi cu probleme de dependenţe şi comportament neadecvat).

●      Renunţarea progresivă la banii lichizi.

●      Relaţia financiară angajat-angajator.

●      Responsabilităţile asociaţiilor de locatari

●      Dreptul gratuit la confesiune şi la serviciile către enoriaşi

●      Da, ori ba (propunere de reducere numărului parlamentarilor conform referendumului din 2009).

●      Paparazzi

●      Mediul Înconjurător

●      România va putea vota chiar şi în fiecare zi

●      Colaborarea şi implicarea a unor specialişti japonezi, norvegieni, finlandezi şi alţii asemenea ai unor ţări care au dovedit şi obţinut succes substanţial în diferite domenii.

●      Înfiinţarea unei comisii care să stabilească dacă o anumită firmă sau o ramură a industriei naţionale afectează prin activitatea prestată (la începerea activităţii sau chiar şi din evoluţia observată pe parcursul activităţii firmei), viitorul ţării din orice punct de vedere.

●      Susţinătorii candidaturii mele

●      Finanţarea campaniei electorale

 

 

■      Educaţia

 

Prioritate pentru ţara noastră în acest moment o constituie ridicarea nivelului educației. În special în zonele rurale. Astfel ne asigurăm că oferim un viitor confortabil copiilor noştri.

Educaţia reprezintă fundaţia unei societăţi civilizate şi prin ea o comunitate de oameni reuşeşte cu succes să trăiască în pace, ordine, armonie, sănătate adecvată şi fericire. În prezent educaţia şi educatorii sunt dintre cele mai neglijate din ţara noastră.

 

În prezent educaţia în România pare a fi neglijată în mod intenţionat.

Îmi este dificil să mă hotărăsc dacă este vorba de rea intenţie sau lipsă de interes. Educaţia necesită o schimbare de urgenţă, iar eu doresc să fac din acest fapt un scop principal al mandatului acesta şi a întregii mele vieţi.

 

Argumente:

Consider că o persoană educată e capabilă să discearnă cu mult mai multă uşurinţă binele de rău. O comunitate cu nivel ridicat de educaţie, are un procent scăzut al criminalităţii, o situaţie financiară superioară şi un nivel ridicat de fericire al populaţiei. O persoană educată învăţa să îşi construiască în viaţă o cale sau un scop clar pe care să îl urmeze. Prin acest fapt, oamenii ajung să se specializeze pe anumite domenii şi astfel pot oferi servicii la un nivel înalt împerecheat cu preţuri adecvate. Societăţile moderne funcţionează mult mai bine pe acest sistem şi îl încurajează în permanenţă. Îmi doresc ca şi cetăţenii ţării noastre să capete obişnuinţa şi încrederea de a apela la serviciile specialiştilor. În acest mod economia ţării se va autoregla la un nivel la care serviciile specializate vor devenii uşor accesibile financiar tuturor, iar românii vor putea petrece timpul suplimentar în mod mai plăcut sufletului.

De asemenea, o persoană educată realizează mai uşor riscul nemeritat, provenit din producerea unei nelegiuiri.

 

În doar 10 ani, viaţa noastră, dar în special a copiilor noștri, se va îmbunătăţi radical.

Copiii noştri trebuie să fie educaţi ca atât în viaţa profesională, cât şi în viaţa de zi cu zi, să poată manifesta răbdare şi conştiinciozitate de progres permanent. Din experienţă personală dobândită din anii pe care i-am petrecut în multe ţări dezvoltate din lume, vă pot relata şi câteva părţi negative ale sistemelor de educaţie ale acestor ţări.

Copiii din aceste ţări au devenit fără voia lor extrem de nerăbdători, fără o cultură generală minimă, refuză cu duritate să urmeze sfaturile sau cerinţele părinţilor şi consideră că li se cuvin toate cele dorite fără vociferare. Devin fără voia lor din ce în ce mai iresponsabili şi mai nou sunt învăţaţi să se revolte public pentru nemulţumirile proprii.

Copiii români trebuiesc educaţi să muncească sârguincios şi să lupte corect cu competitorii lor pentru ceea ce îşi doresc să obţină în viaţă şi mai ales să o facă cu răbdare. Experienţa pe care am obţinut-o şi după o consultare sinceră şi în detaliu cu educatorii cei mai buni ai ţării noastre, vom putea duce acest domeniu la nivelul cuvenit.

 

Soluţii:

1.      Mărirea salariilor cadrelor didactice cu 100% în următorii cinci ani. Sunt conştient că în trecut au existat astfel de declaraţii în alte candidaturi, însă aşa cum am menţionat anterior, educaţia va constitui pentru mine cel mai important proiect al vieţii mele.

2.      Premii substanţiale acordate profesorilor (doar prin metode folositoare copiilor şi fără a îi forţa în nici un fel) ai căror elevi vor obţine cele mai bune rezultate la învăţătură, concursuri, olimpiade, etc. Detaliile am să vi le prezint în interviurile pe care am să le ofer tuturor celor interesaţi de propunerile mele.

3.      Toate şcolile să fie dotate adecvat pentru a oferi copiilor o educaţie foarte bună. Pentru acest lucru am să încurajez foarte mult firmele private să sponsorizeze şcoli din toată ţara. Prioritate vor avea şcolile rurale.

4.      Oferirea a cât mai multor cursuri de respecializare, cu posibilitatea de a achitare a taxei corespunzătoare, în rate după obţinerea unui venit minim stabilit prin lege. Ex: beneficiarul va începe să achite taxa doar în cazul în care venitul lunar va depăşi valoarea triplă a coşului zilnic. Sistem existent în prezent în toate ţările dezvoltate şi care este valabil până la vârsta de maximum 60 de ani. Datoriile neachitate ale cursanţilor să fie şterse şi nu transferate urmaşilor de drept.

5.      Comisii speciale menite să urmărească condiţiile copiilor cu rezultate scăzute la învăţătură le primesc în familiile acestora. În acest fel ne asigurăm că respectivi copii au şanse mărite de a deveni fericiţi şi cetăţeni buni ai societăţii.

6.      Reintroducerea uniformelor şcolare. Interzicerea prin lege a accesului elevilor în şcoli cu telefoane mobile, bijuterii, tablete sau alte gadgeturi similare.

 

 

 

 

 

■      JUSTIŢIA

 

Un al doilea punct important pe care îl includ în programul meu este JUSTIŢIA. Doresc ca pentru moment să aduc în discuţie doar una din ramurile justiţiei şi anume, sistemul de detenţie.

 

După cum am menţionat în programul educaţiei, nivelul de implicare a guvernului în educarea copiilor, este reflectat direct în nivelul criminalităţii al ţării. Ţări ca şi Singapore sau Japonia sunt două exemple care în ultima perioadă au declarat recorduri în reducerea criminalităţii.

 

Prin definiţie, sistemul de detenţie este menit să ofere o şansă reală de a se îndrepta celor ce săvârşesc infracţiuni (accidental sau premeditat) împotriva societăţii în care trăiesc.

Cu alte cuvinte, oamenii care ajung în aceste instituţii sunt nişte oameni care au nevoie de ajutor şi nu în toate cazurile aceştia trebuiesc văzuţi şi trataţi ca nişte oameni fără nici un viitor, sau expulzaţi psihic şi fizic din societatea din care fac parte. Este de înţeles faptul că aceste fapte aduc întregii societăţi un nivel mărit de stres şi care se doreşte a fi îndepărtat, însă aşa cum bine cunoaştem, cu toţii suntem mai mult sau mai puţin ispitiţi şi chiar păcăliţi să greşim. În momentul în care oferim o şansă reală celor care greşesc pentru prima dată şi îi tratăm într-un mod adecvat, aceştia vor avea şanse real mărite de a se îndrepta. Acest sistem trebuie să funcţioneze JUST chiar şi pentru cei ce greşesc de mai multe ori şi pentru care considerăm ca mai există o şansă reintegrare în societate ca şi cetăţeni oneşti.

 

 

 

Sistemul de detenţie din România va fi cu totul diferit de cel prezent.

Acest sistem va oferi tuturor deţinuţilor o a doua şansă reală de reintegrare în societate şi nu un loc de tratament balnear sau cazare temporară până la primăvară.

 

În anul 2000 am activat ca observator la una din secţiile de votare din Ploieşti. Întâmplarea a făcut ca eu să fiu repartizat pt câteva ore la penitenciarul Ploieştiul pt a oferi posibilitatea de a vota celor fără o sentinţă definitivă. Într-o discuţie cu directorul instituţiei, am aflat că în fiecare toamnă numărul deţinuţilor se dublează sau triplează. Acest fapt fiind valabil în fiecare toamnă cu regularitate. Anumiţi cetăţeni au realizat că este destul de avantajos ca înaintea de venirea iernii să execute o infracţiune de o anumită măsură în aşa fel încât, dacă sunt prinși, să primească o sentinţă de maximum şase luni. După cum bine înţelegeţi şi după cum a spus şeful penitenciarului, „A venit iarna şi este mai bine să mergem să fim hrăniţi, vindecaţi de boli minore şi medii, îmbrăcaţi şi cazaţi de către statul român”.

 Nu vreau să fiu înţeles greşit, conştientizez faptul la baza acestui fapt există vină şi cauze multiple, dintre care şi cea menţionată de mine la domeniul educaţiei. Sistemul total greşit de tratament oferit acestor oameni în penitenciare şi însăşi prin conceptul greşit înţeles de detenţie (atât de către justiţie, cât şi de către cei ce sunt condamnaţi) a dus la o astfel de situaţie.

 

Aproape toţi aceşti oameni sunt analfabeţi, sau cu un nivel de educaţie inacceptabil. În România au mai existat oameni cu intenţii oneste în trecut, însă datorită nesusţinerii din partea noastră a tuturor, aceştia au picat pradă sistemului corupt. De aceea doresc să fac un apel sincer către toţi românii să înţelegem că nu vom putea schimba nimic în bine în ţara noastră frumoasă dacă nu hotărâm să facem un efort colectiv atunci când ni se cere, pentru a reuşi să rupem acest cordon care se îngroaşă pe zi ce trece.

 

Soluţii:

1.      Separarea acestei instituţii în trei categorii. Cei ce sunt condamnaţi pe viaţă, cei ce sunt condamnaţi pt o faptă premeditată şi cei care sunt condamnaţi din culpă. Aceste categorii să fie separate în penitenciare diferite.

2.      Deţinuţii pe viaţă şi cei cu condamnare premeditată să fie scoşi în afara legii din punct de vedere al egalităţii drepturilor oamenilor. Cu alte cuvinte, aceştia vor avea un statut special prin care justiţia să se poată asigura că aceştia vor putea fi ajutaţi să se reintegreze în societate, fără ca anumite organisme exterioare de protecţia drepturilor omului să intervină prin a le facilita perioada de detenţie ca şi prea uşoară, şi deci neeficientă, pentru deţinut şi societate. Astfel, în cazul celor ce ispăşesc o pedeapsă pe viaţă, să îşi asigure prin muncă internă un minim de 75% din ceea ce consumă, respectiv 50% şi 25% pentru cei condamnaţi din culpă.

3.      Deţinuţii analfabeţi să fie obligaţi să studieze în funcţie de nivelul la care sunt, până la un nivel acceptabil de educaţie pentru o şansă mărită de a se reintegra în societate.

4.      Pentru nerespectarea regulilor interne a penitenciarelor, deţinuţii vor putea primi prelungirea pedepselor (pe baza a unor dovezi clare) chiar de către penitenciar, de până la 12 luni. Pentru nesupunere, următoarele pedepse pot fi aplicate:

 – Fiecare trei nerespectări de ordine interioară vor putea aduce extinderea pedepsei cu o lună. Ulterior, se va aplica aceiaşi pedeapsa la nerespectarea a două reguli sau instrucțiuni şi urcând în funcţie de comportamentul celui în cauză.

– Pentru fiecare obiect distrus din incintă instituţiei, mărirea pedepsei ar putea fi cu două luni.

– Pentru fiecare flagel adus unui alt coleg sau gardian, extinderea pedepsei poate fi între 6 luni şi un an.

Iar pt fiecare lucru bun consemnat în favoarea unui deţinut, să se micşoreze pedeapsa cu până la 12 luni, de asemenea.

5.      Deţinuţii cu o educaţie medie sau superioară, vor deveni tutori pentru colegii lor fără educaţie.

6.      Pentru condamnaţii din culpă să existe condiţii speciale în care să le fie oferită posibilitatea de a petrece perioada în mod mult mai uşor.

7.      Tuturor celor ce au ispăşit prima pedeapsă, să le fie şters cazierul complet până la o eventuală a doua sentinţă. În caz de recidivă cu premeditare, să le fie adăugată o perioadă egală cu 50% din sentinţa primită.

8.      Distribuirea de droguri, substanţe interzise sau telefoane, etc în incinta închisorilor, să ducă la o extindere în proporţie de 100% a sentinței. În cazul în care deţinutul execută o sentinţă din culpă, acesta va fi transferat automat într-o sentinţă cu premeditare şi o extindere a pedepsei cu 100%. Dacă deconspiră sursa de procurare a drogurilor etc, se va aplica o reducere la extinderea perioadei de detenţie cu 50%. Consumul de droguri va atrage automat o mărire a detenţiei cu 50%. La deconspirarea sursei, o reducere de 50% va fi aplicată din extinderea perioadei de detenţie.

 

Fiecare om de pe pământ are dreptul de a-și trăi şi defini fericirea în felul său, fără a fi judecat. Singura condiţie pe care acesta trebuie să o îndeplinească, este ca fericirea să să nu limiteze sau oprească fericirea altui om. Daniel Cristea

 

Urmează să dezbatem împreună celelalte subiecte şi propuneri, atât ale mele cât şi ale dumneavoastră legate de justiţie.

 

n Protecţia copiilor (inclusiv a celor maltrataţi de părinţi cu probleme de dependenţe şi comportament neadecvat).

 

Detalii despre acest subiect vor apărea mai târziu datorită modului sensibil cu care trebuie tratat.

 

 

■      Renunţarea progresivă la banii lichizi.

 

Toate ţările dezvoltate fac paşi rapizi către o societate fără lichiditate financiară. Consider că acest subiect trebuie discutat şi pus în practică cât de curând. Renunţarea la banii lichizi trebuie să fie aplicată în maximum 5 ani. Este foarte clar faptul că există mult mai multe avantaje decât dezavantaje în cazul în care o ţară devine mult mai transparentă în tranzacţiile personale şi mai ales la nivel de companie şi ţara.

 

Băncile vor fi vizate pentru a îşi revizui activitatea şi colaborarea la nivel de consumator-banca. Băncile în România nu vor mai putea trata cetăţenii români diferit faţă de tratamentul primit de cetăţenii europeni ai ţărilor dezvoltate.

 

 

 

 

 

 

 

 

■      Paparazzi sau protecţia la intimitate

 

 

Trebuie emisă o lege prin care să fie interzis tuturor cetăţenilor ţării de a fotografia şi publică poze cu alte persoane decât a membrilor familiei directe, pe reţele de socializare, ziare, etc. şi care ar putea aduce un aport negativ de imagine subiecţilor. Ca şi agravare a situaţiei ar putea apărea din intenţia de obţinere a unui beneficiu financiar sau de altă natură din această practică. Un acord clar (în scris sau verbal) din partea celor în cauză poate fi obţinut pentru a se evita o intersectare a legii.

Persoanele publice (ex: politicieni, angajaţii instituţiilor de stat sau care deţin funcţii de importanţă naţională) vor putea fi fotografiate fără acordul acestora, doar pe perioada desfăşurării funcţiilor pe care le ocupă.

 

 

 

■      Relaţia financiară angajat-angajator

 

Propunere prin care atât angajaţii cât şi angajatorii vor fi avantajaţi pe viitor. Detaliile vor fi ataşate şi discutate ulterior

 

■       Obligaţia asociaţiilor de locatari şi a proprietarilor de imobile

 

Lege prin care asociaţiile de locatari şi proprietarii care deţin locuinţe sau clădiri ce sunt direcţionate direct sau indirect către drumuri principale, să fie ajutaţi să întreţină în permanenţă faţada/faţadele acestora. Este foarte cunoscut faptul că nivelul turistic poate să varieze extrem datorită unui aspect (aparent) atât de nesemnificativ.

 

 

 

■      Plângeri la OPC

 

Pentru fiecare plângere depusă la OPC cu soluţionare favorabilă a reclamantului, reclamantul să fie recompensat cu un procentaj de 3% din amenda aplicată firmei reclamate. Această sumă de bani va reprezenta recompensarea reclamantului pentru timpul pierdut şi inconvenienţă psihică suferită datorită situaţiei create şi de asemenea în viitor se va crea un mod mai simplu şi mai eficient de respectare a regulilor de către ofertorii de servicii.

 

 

■      Dreptul gratuit la confesiune şi la serviciile către enoriaşi

 

În Sfânta Biblie este menţionat un amănunt foarte important legat de soarta enoriaşilor care cu bună ştiinţă sau nu, ajung în iad la sfârşitul acestei vieţi, datorită faptului că îi urmează pe unii preoţi care şi-au vândut sufletul într-un mod conştient sau nu.

 

În România, există câţiva preoţi care (cu sau fără voia dânşilor) au prins un obicei foarte neortodox.

 

Din dorinţa sinceră de a salva aceste suflete, promit solemn că în prima săptămână de la instalarea în funcţie, am să iniţiez procedura de introducere a unei legi prin care să devină ilegal pentru preoţii din întreaga ţară să stabilească preţuri pentru prestarea de servicii către enoriaşi. Nu va fi ilegal pentru enoriaşi să ofere atât cât consideră de cuviinţă preoţilor, sau bisericii a unor sume de bani, fie mari sau mici.

 

 

■      Da sau ba. Ofertă de nerefuzat pentru Senatori şi Deputaţi.

 

În prima zi în care voi fi instalat în funcţie, am să ofer Senatorilor şi Deputaţilor o singură posibilitate prin care să îşi păstreze acelaşi număr de efectiv actual.

Pe întreaga perioadă în care eu îmi voi îndeplini funcţia de preşedinte al României, românii de pretutindeni vor fi implicaţi activ la reconstruirea ţării şi a legilor acesteia. Populaţia va fi consultată la fiecare 6 luni cu câte un set de legi noi.

Acestora li se va oferi opţiunea de a aplica toate legile votate de către români la referendumurile viitoare în regim de urgenţă, sau se va trece automat la demararea voinţei poporului de la referendumul din 2009 în care parlamentul trebuia să fie reformat. De această dată cu posibilitatea de a fi propusă o nouă idee cu mai puţini Deputaţi decât oferit în 2009.

 

■      România va putea vota chiar şi în fiecare zi

 

Românii vor avea posibilitatea de a vota zilnic pentru a contribui la construcţia ţării noastre într-un mod cât mai eficient.

 

România va avea o aplicaţie (compatibilă cu PC şi telefoanele mobile) prin care orice cetăţean român va avea posibilitatea de a propune idei personale prin care ţara noastră să progreseze, sau idei şi opinii prin care să evităm ca ţara noastră să intre într-o situaţie de regres în viitor.

 

Ideile acestea vor fi apreciate de către români cu voturi pro sau contra. În cazul în care, pentru o idee, voturile “pro” vor depăşi voturile “contra” cu un număr mai mare sau egal cu 50 000, acea idee va intra automat în discuţie în parlament pentru a fi revizuită şi implementată, pt ca ţara noastră să beneficieze de acel avantaj.

 

În cazul în care alţi români vor dori să contribuie la o idee deja supusă la vot, în noua formulare a ideii va/vor trebui menţionaţi toţi cei ce au contribuit la idea respectivă în trecut cu ataşamentul textului exact în forma originală.

Ex: la sfârşitul unei idei propuse la vot, trebuie să fie menţionate numele tuturor celor care au adăugat părţi la această idee, iar la momentul la care idea va fi implementată ca lege, se va stabili dacă o parte din numele contribuitorilor vor fi ignorate, în funcţie de măsura contribuţiei la idee.

 

 

 

■      Colaborarea şi implicarea a unor specialişti japonezi, norvegieni, finlandezi şi alţii asemenea ai unor ţări care au dovedit şi obţinut succes substanţial în diferite domenii.

România va angaja câţiva cetăţeni japonezi pentru a ne ajuta să implementăm câteva dintre metodele Japoniei prin care au reuşit să se dezvolte la unul dintre cele mai înalte standarde mondiale.

 

■      Înfiinţarea unei comisii care să stabilească dacă o anumită firmă sau o ramură a industriei naţionale afectează prin activitatea prestată (la începerea activităţii sau chiar şi din evoluţia observată pe parcursul activităţii firmei), viitorul ţării din orice punct de vedere

 

În ţările dezvoltate (şi nu numai) din lume au fost înfiinţate firme care încă de la înfiinţare (sau chiar prin domeniul de activitate declarat la înfiinţare) au ajuns să afecteze zeci şi sute alte firme din industria din care fac parte (şi chiar şi din industriile adiacente), până la nivelul la care mii de angajaţi au fost în mod direct sau indirect afectaţi, în detrimentul statului (care de obicei suportă consecinţele prin tentativa de a susţine financiar la un nivel foarte slab de subzistenţă) şi a mediului înconjurător. Toate aceste efecte negative pentru statul, oamenii afectaţi din industrie şi a mediului înconjurător, în beneficiul a câtorva oameni (ajunşi la un nivel absurd de bogăție şi statut în societate) care par să fie posedaţi de un singur gând, competiţia pentru locul fruntaş în topul... FORBES.

O altă veste negativă adăugată la această poveste, vine din faptul că nici măcar angajaţii acestor firme uriaşe (angajaţi direcţi sau indirecţi) nu se pot lăuda cu un tratament corect din partea acestor firme. Adesea, aceste firme au fost acuzate de subjugarea (în mod direct sau indirect) angajaţilor sau a colaboratorilor săi, sau exploatarea acestora până la un nivel de sclavagism modern, sau chiar sugrumarea financiară a colaboratorilor acestora prin metode incorecte sau ilegale.

 

România va înfiinţa o comisie (în cadrul actualului OPC) care să se asigure că nicio firmă nou înfiinţată sau chiar în activitate să poată aducă ţara noastră la un astfel de nivel deplorabil.

Toate acestea se întâmplă în momentul de faţă datorită unui slogan integrat în întreaga lume de afaceri „extindere permanentă sau desfiinţare”.

Extinderea permanentă nu poate fi obţinută decât cu un preţ prea greu pe care omenirea şi planeta pământ trebuie să le plătească.

În prezent, se cunosc mii de firme de pe întreaga planetă care deşi recunosc faptul că au devenit adevărate puncte de distrugere pentru mediul înconjurător, nu pot opri activitatea din motive de destabilizare financiară (directă şi indirectă) a locului în care îşi desfăşoară activitatea. Câteva exemple de acest gen şi care recent au ocupat paginile principale a știrilor de pe întreaga planetă sunt: Amazon, Apple, Google etc.

 

 

■      Susţinătorii candidaturii mele

 

Susţinătorii candidaturii mele vor fi rugaţi insistent că pe întreaga perioadă electorală şi chiar şi după terminarea acestei perioade, să evite cu orice preţ aducerea unor injurii sau în special de a agresa fizic sau psihic pe oricare dintre contracandidați sau partidelor/susţinătorilor acestora.

 

Doresc să concentrez întreaga atenţie a acestei campanii pe evidenţierea scopurilor noastre principale pentru ţara noastră şi evitarea cu orice preţ de încurajare a unui câştig bazat pe ură şi violenţă verbală. Atâţia ani am fost martori la tot felul de strategii prin care candidaţii politici au făcut eforturi extraordinare de îmbunătăţire a strategiilor de împroşcare cu noroi asupra celuilalt candidat pentru a îşi asigura victoria. Nu şi noi!

Românii au demonstrat în nenumărate rânduri în ultima perioadă că au evoluat extraordinar de mult şi mai ales că s-au săturat să mai fie minţiţi la fiecare tip de alegeri.

A sosit timpul ca la conducerea ţării noastre să fie încredinţat cineva cu acest scop important şi care îşi doreşte cu adevărat că România să îşi recâştige RESPECTUL bine cuvenit pe plan mondial, printr-o sete incredibilă de muncă pentru o schimbare pozitivă. De această dată o vom face în mod civilizat şi mai ales alături de cineva care promite solemn în numele Lui Dumnezeu că îşi va dedica viaţa pentru a realiza ce a promis. Sunt pregătit să îmi asum toate riscurile care vor apărea pe parcursul acestei misiuni şi am să vă mărturisesc de pe acum că doar cu determinare clară din parte noastră a tuturor, vom reuşi să schimbăm în bine ceea ce a fost stricat până în prezent. În acelaşi timp însă, doresc să vă promit solemn şi faptul că dacă dumneavoastră românii de pretutindeni nu veți dori să vă implicaţi activ atunci când veţi fi chemaţi, România nu se va schimba cu nimic şi probabil că eu am să fiu forţat să renunţ la acest post şi luptă pentru România. Am dorit să menţionez acest fapt pentru că îmi doresc să nu Îl supăr pe Dumnezeu datorită unor câştiguri pământeşti.

România şi ROMÂNII vor fi cu adevărat beneficiarii valorilor ţării noastre pe întreaga perioadă în care voi ocupa postul de preşedinte al ţării noastre.

 

Ex: Românii vor fi consultaţi la fiecare şase luni cu câteva propuneri de legi şi aici mă refer doar acele legi considerate foarte importante pentru viitorul ţării şi care ar putea aduce controverse din partea Dumneavoastră. Dumneavoastră o să fiţi rugaţi să petreceţi o perioadă de timp pentru a vă documenta şi consulta despre legile propuse şi mai ales să răspundeţi pozitiv la prezenţa la vot. Am să introduc câteva moduri de vot mult mai benefice financiar pentru România şi care să reducă considerabil timpul faţă de modul curent de executare.

 

De cele mai multe ori, „cei mulţi” pot schimba lucrurile prin simplă schimbare la nivel personal şi mai târziu colectiv a unor obiceiuri identificate ca fiind nocive viitorului societăţii. Folosirea dreptului suveran de vot este una din armele cele mai importante ale cetăţenilor unei societăţi moderne. Haideţi să o folosim din plin.

 

■      Finanţarea campaniei electorale

Este timpul să dezvoltăm şi acest subiect sensibil (însă cu o importanţă solidă), pentru a ne asigura succesul în demararea reconstrucţiei ţării noastre aşa cum ne dorim şi să arătăm că nu mai putem aştepta livrarea promisiunii făcute de ei în urmă cu trei decenii.

 

În prezent, în România s-au ajuns să se vehiculeze sume de 5-8 milioane Euro pentru finanţarea unor campanii electorale şi aceasta în pofida faptului în care se cunoaşte clar ca mulţi români nu îşi permit să îşi finanţeze nici măcar necesităţile de bază zilnice.

Dacă încercăm să obţinem o sumă estimativă de bani cheltuiţi la fiecare sesiune de alegeri, vom înţelege că se poate ajunge cu uşurinţă la sume de zeci de milioane de euro.

 

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori români, dacă ceea ce aţi citit până aici (din programul pe care doresc să îl introduc eu în România) consideraţi a fi corect şi benefic, atunci este momentul să mă ajutaţi să câştigăm.

 

Dacă dintre cei 19 milioane de alegători, dumneavoastră reuşiţi să convingeţi măcar unul că acum a venit momentul să ne unim pentru a schimba direcţia descendentă pe care România se află de prea mult timp, atunci cred sincer că vom reuşi. Vă rog să încercaţi să nu vă lăsaţi pradă anumitor preconcepţii prin care să consideraţi că doar un anumit tip de politician poate conduce ţara noastră. E posibil ca în ultimii 30 de ani să fi încercat toate tipurile de candidaţi politici şi din păcate, rezultatul pare să fie din ce în ce mai urât. Alegeţi un cetăţean de-l vostru care a câştigat experienţa necesară pentru a ajuta România să se redreseze, din experienţă proprie şi nu din filme sau zvonuri.

 

Vin înaintea dumneavoastră cu mâinile curate şi de aceea am ales să nu apelez la nici un om bogat de afaceri să mă susţină financiar pentru această campanie electorală. Nu doresc să deţin nici o datorie care la un moment dat să fiu nevoit să o returnez în formă de favoare survenită din buzunarele noastre.

Români din România şi de pretutindeni, vă rog să încercaţi să nu vă lăsaţi pradă unor declaraţii din partea unora care doresc să păstreze ceea ce ţara noastră este azi şi dezastrul în care aparent se îndreaptă, pentru a renunţa la luptă şi speranţă pe care noi toţi o datorăm României.

Trebuie să credeţi atunci când menţionez de nenumărate ori că singura şansă a României este ca noi toţi să învăţăm să luptăm împreună pentru un scop comun pentru o şansă reală de reuşită.

 

n  Despre mine

Atunci când promit ceva în numele Lui Dumnezeu, din acel moment îmi valorez viaţa mai puţin decât ruperea promisiunii în mod tendenţios sau premeditat pentru obţinerea unui avantaj pământesc. De aceea puteţi înţelege de ce vă puteţi baza pe mine că voi face tot ce îmi stă în putere să livrez un rezultat pozitiv în tot ce promit. Dacă dintr-un motiv sau altul nu am să reuşesc să duc până la capăt proiectul pornit, am să vă anunţ şi chiar cer ajutorul la timpul potrivit.

 

Dragi români, am nevoie de dumneavoastră să îmi scrieţi, să doriţi să mă cunoaşteţi, pentru a înţelege de ce îmi doresc atât de mult să ajut ţara noastră să devină mult mai respectată. Adăugaţi idei noi pe website pe care doriţi să le dezbatem în această campanie. În final, dacă veţi considera că sunt acel candidat pe care doriţi să îl instalaţi la conducerea ţării, am să vă rog să printaţi un pliant electoral de pe website-ul meu, pe care să îl afişaţi doar în locurile legale din întreaga ţară, acolo unde vă aflaţi. Doar în acest mod vom putea să ne mândrim cu o adevărată campanie curată şi fără datorii care să ne creeze o gaură neagră în buzunare.

 

Dintre celor cărora le-am mărturisit că doresc să îmi dedic viaţa pentru a ajuta ţara noastră să îşi recapete RESPECTUL şi mai ales să devină un loc minunat în care să ne petrecem viaţa, am fost întâmpinat de acelaşi comentariu în proporţie de 90%:

 

„Jocurile sunt făcute în România” şi un om care îl aduce pe Dumnezeu în politică cu intenţii bune de a ajuta şi construi pe bază de sinceritate nu are NICI O ŞANSĂ de câştig.

Mi s-a spus că dacă nu mă pot alinia la un nivel de minciună sau furt în anumite cercuri, nu am ce căuta în acest domeniu.

 

Dragi fraţi şi surori, CHIAR AŞA SĂ FIE? E bine să întârziaţi cu o secundă înainte de a răspunde cu DA la această întrebare. Fără să realizaţi, e posibil să vă autocondamnati viitorul. Este ca şi cum aţi conştientiza că în România, doar una este filozofia: „Trăim pentru că e păcat să murim”

 Haideţi să fim pozitivi. Dumnezeu nu a creat un loc atât de minunat pentru că noi să trăim în tristeţe şi într-un stres conţinu.

În cazul în care nu doriţi ca eu să vă reprezint, NU ESTE NICI O PROBLEMĂ. Fraţi şi surori români, luptaţi dumneavoastră pentru un viitor mai bun al ţării noastre. Uniţi-vă, fiţi optimişti şi schimbaţi lucrurile care nu vă plac în România. Nu mai acceptaţi ceea ce vi se oferă doar pentru că vă consideraţi neputincioşi, slabi, fără putere. De ceva timp am învăţat de la câţiva oameni extraordinari care au trăit sau încă mai trăiesc pe acest pământ (Jim Ron, Stuart Wilde, Wayne Dyer, Tony Robbins, Leş Brown, John Maxwell etc. Dar mai ales de la ISUS Cristos), că cel mai important pentru oamenii de pe acest pământ este să cunoască în termeni cât mai exacţi, direcţia în care merg. Modul în care societatea actuală a fost manipulată psihologic pentru a consuma excesiv tot ce este mai nou şi mai scump, la care a contribuit şi progresul prea rapid tehnologic a adus majoritatea oamenilor de pe planetă la un nivel de confuzie total. Un fel de ceaţă mintală deasă ca o plasă, greu de străpuns.

Permiteţi-mi să folosesc toate aceste lecţii de viaţă şi să ofer tuturor românilor o soluţie prin care să se unească într-un scop comun şi în acest mod să REUŞIM. Sunt suficienţi 30 de ani, sunt sigur că şi dumneavoastră consideraţi la fel.

Ne-am pierdut identitatea şi am acceptat ideea că suntem prea slabi să mai ripostăm. La revoluţie ni s-a promis un vis frumos, care mai târziu s-a transformat într-un coşmar real. ROMÂNI dragi, fraţilor şi surorilor chiar trebuie să credem că se poate! Chiar se poate să ne recăpătăm respectul cuvenit. Trebuie să înţelegem că singura modalitate este printr-o unitate.

Nu prin violenţă, ci prin inteligenţă.

 

Atunci când am acceptat să renunţ la slujba de pompier în românia pentru a devenii taximetrist în Marea Britanie, am considerat a fi un pas greşit pentru planul pe care îl aveam de a ajuta România în viitor. În prezent am ajuns la concluzia că prin interacţiunea cu peste 10 000 de oameni din toate clasele sociale (din Marea Britanie şi de pe întreaga planetă), a fost exact ceea ce mi-a trebuit pentru a înţelege, pentru a învăţa şi experimenta personal ceea ce funcţionează în ţările dezvoltate şi putem folosi în România din 2020. În acelaşi timp am înţeles şi ceea ce e bine să evităm să copiem de la aceste societăţi dezvoltate. Câţi dintre dumneavoastră românii din diaspora nu mă puteţi susţine în aceste declaraţii?! Toate aceste experienţe vor constitui baza pe care am să aşez RECONSTRUCŢIA ţării noastre aşa cum ne dorim de mai bine de 30 de ani.

Doresc să menţionez şi faptul că în perioada aceasta am aprofundat şi alte subiecte care vor fi importante pentru noi toţi. Nutriţie, dezvoltare personală pentru copii, sisteme de memorare inteligente, protecţia mediului prin educarea copiilor, etc.

 

·       Momentan studiez la facultatea de Ştiinţele Mediului din cadrul universităţii din Plymouth UK.

·       Conduc o fundaţie prin care încerc să ajut copiii din întreaga lume (în timp) să înveţe să planteze câte un copăcel şi o flore în fiecare primăvară pentru a învăţa să aibă grijă de planetă care o să le asigure cele necesare pentru viitor. Educarea copiilor în a învăţa să mulţumească sincer măcar odată pe an planetei pământ, prin folosirea unor idei ingenioase. O altă activitate inclusă în fundaţie, include încercarea de a ajuta comunitatea locală să îşi crească nivelul turistic, cât şi alte activităţi adiacente propuse pentru viitor.

·       Sunt autor de cărţi.

Până în prezent am scris o carte de copii „Scopul Comun al Tuturor Copiilor” care are ca scop educativ să educe copiii să planteze flori şi pomişori în fiecare an. Cartea a fost publicată pe Amazon în 5 limbi, iar în prezent mai sunt alte 9 traduceri în lucru şi care vor fi publicate în curând.

·       Deţin cetăţenie dublă, Romană şi Britanică.

·       Ca şi sursă de venit am păstrat acelaşi loc de muncă de taximetrist şi pe care îl desfăşor în timpul liber atunci când nu sunt la facultate sau la întâlniri pentru fundaţie.

 

 

Deviză personală: Dacă nu e împotriva naturii, nimic nu e imposibil de obţinut pentru oameni. Cândva zborul era considerat împotriva naturii, însă oamenii au găsit totuşi o soluţie alternativă.

Revin şi spun tuturor românilor: Se poate! Dacă ne dorim cu adevărat, se poate!

 

Orice român cunoaşte că buruienile vor încerca întotdeauna să preia controlul oricărei grădinii de trandafiri. Trebuie să acceptăm acest fapt şi să încercăm în permanenţă să apărăm valorile ţării noastre de buruieni ca; fraudă, corupţia, abuzul de putere, lipsa educaţiei minime, distrugerea mediului înconjurător pentru câştiguri financiare de moment şi alte cauze similare. Cu toţii ne-am săturat de situaţia politică actuală din România, iar acum a sosit timpul nostru de a REFACE ce a fost distrus şi CONSTRUI ce ne dorim cu toţii de atâta timp. Acum avem ocazia de a refuza să mai acceptăm oferta primită la revoluţie, care ne promitea un rezultat de vis în schimbul a câtorva ani de muncă sârguincioasă şi care s-au transformat într-un coşmar plin de muncă silnică şi o traiectorie de picaj în gol pentru economia ţării noastre.

 

 

Aici găsiţi câteva afişe electorale pe care am să vă rog ca prin amabilitatea dumneavoastră să le printaţi (măcar unul) şi pe care să le lipiţi pe panourile electorale din localităţile în care locuiţi.

Doar împreună putem reuşi să schimbăm cu adevărat ţara noastră, care acum este foarte tristă, desi este o ţară cu adevărat minunată din foarte multe puncte de vedere. Aşa cum am menţionat şi în pagina anterioară, cu cât mai mult ajutor voi primi din partea dumneavoastră, cu atât avem mai multe şanse de câştig şi cu atât mai puţine favoruri de oferit după alegeri pentru replata (inzecit) a acestora. În cazul meu doresc să nu am nici o datorie electorala fata de nici un sponsor, ci doar catre cetăţenii ROMÂNI.

 

 

Doar prin unirea tuturor românilor într-un scop comun, reuşim să recâştigăm respectul României la nivel internaţional, printr-o schimbare cu adevărat pozitivă de la situaţia politică actuală.

Este imposibil să votăm acelaşi sistem care ne-a adus dezamăgire de zeci de ori în trecut şi să ne aşteptăm să obţinem un rezultat diferit în viitor.

urmează-mă pe reţelele de socializare

Tel:

004473885....

  • Twitter Social Icon
  • Facebook Clean
  • White Google+ Icon